Ce este Laser Tag Outdoor?

  Laser Tag este un sport în special de echipă, în care jucătorii incearcă sa obțină puncte tragând cu o armă de mână care emite o rază infraroșu. Adversarul este echipat cu un banderola pentru cap care recepționează semnalul emis de armă. De la apariția sa în 1979, odată cu lansarea jucăriilor Star Trek Electronic Phasers de către South Bend, Laser tag a evoluat pe ambele tipuri de joc: în interior sau exterior și s-au dezvoltat pe simulări de luptă, jocuri bazate pe roluri (misiuni în care fiecare are un obiectiv clar) sau competiții sportive de strategie aplicată.

  În prezent laser tag este folosit nu numai ca joc pentru publicul larg, ci și de multe din armatele din lume pentru antrenament cu scop principal în comunicarea și coordonarea pe teren cât și aplicabilitatea diverselor strategii de luptă. In special varianta de joc în aer liber (outdoor) este folosită pentru antrenamente militare, datorită posibilitații mai mari de extindere a trupelor si posibilitatea de a duce lupta într-un mediu asemănător celui real, în timp ce varianta de echipament pentru jocul în interior (indoor) este folosită în special în scop comercial, preponderent in spații create pentru a simula o luptă SF.

  Deși numele include cuvântul "laser", adevăratele lasere nu sunt folosite decât poate ca sistem de ochire. Pentru aproape toate sistemele de laser tag transmisia semnalului se face prin raze infrafoșii, similar cu cele folosite de telecomenzile folosite pentru controlul televizoare. Termenul de laser este folosit pentru marketing având un mai mare impact asupra posibilor clienți.

  Laser tag este similar cu paintball sau airsoft, principala diferență fiind că echipamentul este în general mai comod și jocul este complet inofensiv, comparativ cu cele două în care impactul bilei poate produce vânătăi sau chiar răni dacă nu se folosește echipamentul corespunzător și se trage de la distanță mică.

  Spre deosebire de alte sporturi care imită lupta cu arme acest joc nu produce niciun efect fizic asupra jucătorilor și poate fi experimentat atât de persoane foarte tinere cât și de cei mai în vârstă.

Echipament si tehnologie

 • În centrul lor, sistemele cu raza laser utilizează de obicei semnalizarea în infraroșu pentru a urmări declanșarea fasciculului. În jocurile de interior, o lumină vizibilă combinată cu ceața teatrală oferă în mod obișnuit efectul vizual al tragerii, în timp ce nu are niciun rol real în transmiterea semnalului de incendiu.

  În toate sistemele, cu excepția celor mai elementare, semnalul în infraroșu trimis de pistol atunci când trage este codificat cu informații precum identitatea pachetului din care a provenit. Această codificare permite marcarea și poate acționa, de asemenea, pentru a descuraja interferențele aparatelor neautorizate din zona de joc.

  Echipamentele cu raza laser pentru exterior reflectă preocupările de proiectare care sunt diferite de echipamentele pentru interior. Acestea funcționeza bine la distanțe mai lungi, chiar și la lumina zilei. Unitățile în sine sunt construite în mod normal din aluminiu prelucrat sau dintr-un plastic poliacarbonat pentru a rezista abuzurilor aduse de exterior. Jucătorii poartă de obicei senzori de cap ușori pentru a primi lovituri.